Niet Altijd Handig; op vakantie gaan

Hee allemaal,

ik ben weer terug met een nieuwe blog voor jullie!

Ik heb al een tijdje niks van me laten horen. Ik heb dit gedeeld via mijn insta stories, maar nog niet via mijn blog.

Dus voor iedereen die geen Instagram heeft of mij niet volgt (instagram: livelifelein); ik zal even toelichten what’s going on. No worries hoor.

Ik word tegenwoordig een beetje hard geconfronteerd met het feit dat het toch allemaal wel heel vermoeiend is en als ik dan doorga dat ik dan echt een klap krijg. Ik moet dus meer voor mezelf kiezen. Bijvoorbeeld met school; ik wil super graag alle lessen volgen, uitleg krijgen, presentaties volgen, opdrachten maken, dat soort dingen. Maar dat houd ik gewoon niet vol. En dan uiteindelijk op een moment dat ik dan even rust heb ( denk aan het weekend ) komt alle vermoeidheid er hard uit, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Daarnaast is het op school wel fijn geregeld, want ik kan lessen gewoon niet gaan of vanaf een bepaald punt op de dag naar huis gaan.

Ik heb die mogelijkheid al best wel lang, maar ik voelde toch altijd druk van mezelf om naar alle belangrijke lessen te gaan. En nu is die druk gelukkig wel wat minder, hoewel het af en toe nog wel een strijd is met mezelf van: ‘goh mar, ik wil niet “anders” zijn, ik wil gewoon alle lessen volgen” maar zoals ik net al zei kies ik de laatste tijd meer voor mezelf en m’n eigen gezondheid en mis ik dus vaker lessen.

Ook is het super fijn, wat ik al vaker besproken heb op mijn blog, dat alle docenten met me mee denken in alle opzichten.

Mijn vriendinnen helpen me ook altijd, dat maakt alles al stukken beter en beter behapbaar. 

Ik ben hun daar zo dankbaar voor!

Goed, om terug te komen op deze blog. Je hebt waarschijnlijk de titel al gezien.

Ik heb op mijn insta stories ook een vraag geplaatst: Iemand suggesties voor een onderwerp voor een nieuwe blog? Ik ben namelijk benieuwd naar dingen/onderwerpen waarvan jullie meer willen weten. 

Ik heb hier veel leuke reacties op gehad, en ben zo op het idee gekomen om een blogserie te maken genaamd “Niet Altijd Handig” (NAH) waarin ik thema’s/activiteiten ga bespreken waarbij mijn NAH soms in de weg zit.

En dit keer gaat dat over de activiteit: op vakantie gaan.

Op vakantie gaan; leuk, lekker, ontspannend. 

Ik vind op vakantie gaan heerlijk, zeker na drukke weken op school, of wanneer de stressvolle periodes achter de rug zijn.

Op vakantie gaan vind ik ook wel lastig op zich. Ik ga naar een (onbekende) plek (vaak in het buitenland). 

Reizen kost me veel energie (ook al ben ik de bestuurder niet). Dat is bijvoorbeeld ook als ik naar school ga en moet reizen met het openbaar vervoer.

Er komt dan veel op me af, maar goed, dat mag de pret dan zeker niet drukken want we gaan even weg van alle stress, zoeken rust en de zon op.

Aangekomen op de bestemming zullen we dan eerst de boel moeten verkennen. 

Heuvels en dergelijke zijn voor mij, en mijn spalk dan ook een uitdaging. Veel lopen gaat me niet goed af en heuvels al helemaal niet. 

Door eventueel mijn kruk mee te nemen, ben ik al wel een stukje geholpen. Het liefst loop ik (vooral bij heuvels) zonder spalk, omdat het met spalk onaangenaam is, maar dat moet ik niet doen. Door mijn spalk uit te houden op heuvels vraag ik nog meer van mezelf, mijn been en mijn voet. Dan moet ik namelijk nog aandachtiger nadenken over de aansturing en bewegingen die ik maak. Dat is dus niet prettig. En, als ik dat wel doe dan is de kans dat ik struikel een stuk groter. 

Tegenwoordig als we op vakantie zijn huren we ook vaak fietsen als we een stadje bezoeken.

Dit is heel fijn. We kunnen gaan en staan waar we willen, zonder dat ik veel moet lopen.

Afgelopen jaar ben ik dus naar Baskenland, Noord-Spanje geweest, en hebben we vaak (elektrische) fietsen gehuurd. Dit was zoooo fijn!

Hoge temperaturen zijn ook zwaar, dan word ik nog erger vermoeid dan ik al was en ben ik niet echt in staat om veel te kunnen doen.

Een dorp/stad bezoeken op vakantie vind ik ook heel leuk maar er komt dan veel op me af. Hierin speelt de drukte vaak ook een belangrijke rol. 

Op zo’n moment vraagt de drukte ook veel van me. 

Maarrrrr….  al deze mindere punten houden mij zeker niet tegen om lekker weg te gaan, kortom; ik vind op vakantie gaan suuuper leuk!

Ik hoop dat jullie Niet Altijd Handig een leuk concept vinden.

Mocht je iets willen weten, of een suggestie hebben voor mij wat ik in deze serie bespreekbaar kan maken, laat het me dan ook vooral weten, daar sta ik zeker voor open!

Binnenkort kom ik met een nieuwe Niet Altijd Handig blog, waarin ik een ander onderwerp ga bespreken.

Tot de volgende!

Liefss, Lein!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: