Collecteweek Hersenstichting🧠

Velen van jullie weten dat ik als geen ander weet hoe het is om te leven met een hersenaandoening.

De Hersenstichting zet alles op alles voor gezonde hersenen, om zoveel mogelijk levens te redden en herstellen. Ook jij kan helpen!

Dit jaar ga ik weer langs de deuren, maar heb ik ook weer mijn online collectebus om geld in te zamelen voor de hersenstichting.

Mocht je een kleine bijdrage willen/kunnen geven, is die welkom. Alle beetjes helpen☺️ Alvast bedankt!❤️

https://hersenstichting.digicollect.nl/marjolein-traa?utm_source=digicollect&utm_medium=email&utm_campaign=hersenstichting

De uitslag is binnen…😳

6 september, de uiterlijke besluitdatum van het UWV.
Maar ik wist al dat het langer zou gaan duren. Frustrerend, wetende dat ik 2 weken later op vakantie ben. Niet wetende of ik het vóór mijn vakantie nog zou weten… en ook niet wetende wat ik kan verwachten betreffende de uitslag. Wat nou als ik op vakantie ben en ik word gebeld? Of mijn ouders ontvangen thuis post voor mij van het UWV (met mogelijk het besluit erin)? Van te voren had ik al voorgenomen, dat wat er ook uitkomt en wanneer dan ook, dit mijn vakantie niet mag beïnvloeden.

Meer lezen over “De uitslag is binnen…😳”

In een flits zag ik mijn leven voorbijkomen. Mijn BDE.

;

Hoe een bijna-doodervaring je leven beïnvloedt…

Trigger warning;
Mocht je ooit een bijna-doodervaring, een psychose of een ander traumatische gebeurtenis gehad/meegemaakt hebben en triggert jou (of je bent gevoelig voor) een verhaal hierover, lees dit dan aub niet verder!

Meer lezen over “In een flits zag ik mijn leven voorbijkomen. Mijn BDE.”

Mijn weg naar acceptatie & begrip

Je NAH zelf ‘accepteren’, zoals sommigen dat zo mooi kunnen zeggen. Dat kan naar mijn idee nooit helemaal. Stapje voor stapje kun je beter met dingen dealen, en het een plek geven dat het misschien niet meer zo is zoals vroeger. Maar daar gaat veel tijd overheen. Heel veel tijd.

Meer lezen over “Mijn weg naar acceptatie & begrip”

Controle

Ik mis (gevoelsmatig sinds mijn NAH) controle over mijn leven, mijn lichaam, mijn hoofd.
Over gevoelens en emoties (en regulatie daarvan).
Ik had het gevoel dat ik een buitenbeentje was. Ook had ik ook geen controle over het lopen, mijn hand, mijn vermoeidheid (wat enorm energie vreet, letterlijk en figuurlijk)… Mijn cognitieve klachten (prikkelverwerking, concentratie, etc). Mijn vrienden. Mijn toekomst. Gevoelsmatig miste ik zo veel controle.
Mijn psychische klachten, mijn NAH.
Maar waar ik ook geen controle over had….

Meer lezen over “Controle”